Ce sa faci inainte de a apela la un specialist in reparatii tv

Situatiile in care un specialist in reparatii tv este chemat la domiciliul clientului pentru remedierea unor defectiuni minore sau chiar inexistente, sunt destul de frecvente.
Defectiunile minore pot fi remediate de catre oricine prin cateva verificari simple sau consultand manualul de utilizare al televizorului

Pentru a va scuti de costuri de deplasare, efort si pierdere inutila de timp, iata cateva informatii in legatura cu ceea ce trebuie sa faceti inainte de a apela la un specialist in reparatii tv:

 1. Daca tv dvs refuza sa porneasca, verificati daca este alimentat cu curent. Este posibil ca priza sau cablul de alimentare sa fie defecte.
 2. Daca tv dvs. tot nu porneste dupa ce v-ati asigurat ca priza si cablul de alimentare sunt in buna stare, scoateti cablul de alimentare din priza, asteptati un minut si apoi introduceti-l din nou in priza. Vedeti daca ledul rosu de Stand By s-a aprins. Daca da, inseamna ca ati remediat problema. Dar daca ledul lumineaza discontinuu, scoateti din nou tv din priza si asteptati mai mult de un minut de data aceasta. Daca problema persista, atunci apelati la un specialist in reparatii tv.
 3. Daca tv porneste, ecranul se lumineaza, dar nu aveti imagine, e posibil ca problema sa fie legata de conectarea la sursa de semnal, care poate fi: antena, cablu tv, decodor cablu, receptor satelit, DVD player, videorecorder, memorystick, calculator etc. Verificati daca mufele sunt introduse corect in televizor si la sursa de semnal.
 4. Daca dupa verificare tot nu aveti semnal, asigurati-va daca nu cumva de vina este insasi sursa de semnal. Poate aceasta s-a defectat, caz in care aveti nevoie de sfatul unui profesionist.
  Daca folositi tv prin cablu/satelit, comutati pe alte canale. Tot nu obtineti imagine? Asigurati-va ca serviciul de furnizare a televiziunii prin cablu/satelit nu a fost suspendat temporar din cauza unor defectiuni tehnice, intreband vecinii sau sunand providerul de cablu/satelit.
 5. O alta posibila situatie legata de sursa de semnal poate apare atunci cand providerul schimba frecventa pe care pot fi prinse anumite programe tv. In acest caz va trebui sa memorati din nou toate posturile la noile frecvente. Daca nu stiti cum, consultati manualul de utilizare al televizorului dvs.
 6. Televizoarele moderne au ajustări pentru luminozitate, culoare și contrast. Calitatea imaginii nu va satisface? Sesizati un dezechilibru al culorii, luminozitatii sau contrastului? Pe acestea le puteti regla singuri din telecomanda. Daca nu stiti cum, consultați manualul de instrucțiuni al tv dvs.
 7. Daca scrisul apare in alta limba, apasati butonul “Menu” al telecomenzii, selectati “Language” si apoi selectati limba romana.
 8. Daca la pornire televizorul scoate sunete ciudate (mici pacanituri sau scartaituri) nu e cazul sa va alarmati. De vina poate fi temperatura televizorului sau umiditatea mediului. Daca simptomul persista insa, e posibil ca in tv sa se poduca descarcari electrice care ii pot afecta buna functionare, generand defectiuni mai serioase. In acest caz, apelati de urgenta la un specialist in reparatii tv care va remedia problema.
 9. Aparitia a doua dungi negre pe partile laterale ale imaginii este o problema caracteristica la tv cu ecran panoramic. Cele mai multe emisiuni tv sunt transmise intr-un raport de imagine de 4:3. Televizoarele cu ecran panoramic utilizeaza insa un raport de imagine de 16:9. Puteti schimba singuri raportul imaginii conform indicatiilor din manualul de instructiuni al tv dvs.
 10. Daca apar distorsiuni de imagine sau sunet, de vina ar putea fi aparatele electrice sau chiar cele cu baterii plasate in apropierea tv dvs. Dar si dispozitivele cu camp magnetic, cum ar fi difuzoarele hi-fi, pot provoca, de asemenea interferente. Mutati aceste dispozitive la distanță de televizor pentru a preveni interferentele.

Din cele descrise mai sus, puteti observa ca sunt multe lucruri pe care le puteti face inainte de a apela la un specialist in reparatii tv. Dincolo de satisfatia ca ati rezolvat singuri problema, salvati astfel bani si timp pretios.

Dar daca, dupa toate verificarile si incercarile, tv dvs tot nu functioneaza la parametrii normali, inseamna ca e o problema tehnica mai serioasa, care poate fi remediata doar de un specialist in reparatii tv.

Apelati cu incredere la serviciile noastre, sunand la 0766.728.172
Efectuam reparatii tv de calitate, durabile si la un pret avantajos, la sediul nostru sau la domiciliul dvs, daca acesta este in Bucuresti sau zonele adiacente.

Asiguram 1 an garantie pentru orice fel de reparatii tv!

Suntem la curent cu noile tehnologii, avem experienta indelungata in domeniu si dispunem de documentatia necesara. Efectuam reparatii tv pentru orice tip de televizoare ( CRT, LCD, Tv LED sau plasma ), orice model si orice marca comercializata pe piata romaneasca.

Daca televizorul dvs are probleme tehnice pe care nu le-ati putut remedia singuri, sunati la 0766.728.172 si luati legatura cu un specialist in reparatii tv! Va asteptam.